burger

Віцепрем’єрка Ірина Верещук провела нараду з керівниками обласних Рад ВПО

Опубліковано 19 Липня 2024 року, о 18:55

У сьогоднішній нараді взяли участь керівники всіх 24 організацій при обласних військових адміністраціях та Київської міської військової адміністрації.

Також у заході взяли участь виконавча директорка благодійної організації «Благодійний фонд «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» Валерія Вершиніна і представниця УВКБ ООН Надія Ваховська.

На нараді розглянули поточний стан справ у діяльності обласних Рад ВПО: основні виклики, проблеми, пропозиції, рішення.

Нагадаємо, Ради ВПО почали створюватись в Україні наприкінці літа минулого року.

Місія Рад — адвокація інтересів внутрішніх переселенців на місцях, допомога у взаємодії з владою усіх рівнів та з громадськими й міжнародними організаціями. А також — підтримка у вирішенні поточних проблем, сприяння адаптації та інтеграції переселенців у приймаючі громади, підтримка релокованого бізнесу тощо.

Наразі в Україні працюють 873 Ради ВПО. З них 25 — при ОВА та КМДА, 114 — при районних військових адміністраціях, 734 — при органах місцевого самоврядування.

«Ради ВПО створювалися як головні представники інтересів внутрішніх переселенців. Вже рік, як вони працюють у регіонах. І сьогодні ми почули, який широкий спектр завдань вони виконують. Також ми почули й низку проблем. Це перша така нарада, але точно не остання. Є над чим працювати й куди рухатись. Дякую учасникам наради, нашим міжнародним партнерам, які долучилися до обговорення. Готова зі свого боку запевнити: зробимо все, що від нас залежить, для подальшої підтримки наших переселенців», — наголосила Ірина Верещук, підсумовуючи нараду.