burger

Ірина Верещук провела розширене засідання Херсонського обласного Коордцентру

Опубліковано 23 Липня 2024 року, о 13:55

Сьогодні Віцепремʼєр-міністр Ірина Верещук провела розширене засідання Координаційного центру з підтримки цивільного населення при Херсонській ОВА.

У нараді взяли участь очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін і керівники підрозділів ОВА, представники Мінреінтеграції, Херсонської МВА та міської ради, районних військових адміністрацій, територіальних громад, міжнародних організацій. Також на нараді були присутні народні депутати України.

Обговорювали відповіді на енергетичні виклики, а також підготовку Херсонщини до осінньо-зимового періоду.

«Важливо, щоб міжнародні гуманітарні організації сконцентрували свої зусилля на енергетиці та підготовці до зими», — наголосила Віцепрем’єрка.

Також йшлося про заходи з гуманітарного реагування. Вони передбачені розпорядженням КМУ від 25 червня 2024 № 583-р «Про затвердження плану підготовчих заходів щодо забезпечення життєдіяльності населення для окремих територій, на яких ведуться бойові дії».

Зауважимо, що проєкт Плану розробило Мінреінтеграції. Документ визначає першочергові заходи для стабілізації життєзабезпечення населення на окремих територіях, де ведуться бойові дії.