burger

Харківщина залишається у фокусі гуманітарного реагування

Опубліковано 26 Липня 2024 року, о 18:12

Під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук відбулася чергова робоча нарада з гуманітарного реагування в Харківській області.

Присутні обговорили питання життєзабезпечення громад під час зимового періоду. Зокрема, з адміністраціями низки прифронтових громад області було проговорено вжиття спеціальних заходів для сталого проходження майбутнього осінньо-зимового періоду.

Учасників наради також поінформували щодо стану проєкту постанови Кабінету Міністрів, якою передбачається надати можливість мешканцям прифронтових територій самостійно заготовляти паливну деревину (порубкові рештки) для побутових потреб домогосподарств. Наразі проєкт акта зареєстрований у Секретаріаті Кабміну для подальшого розгляду Урядом.

Крім того, розглянули питання компенсації різниці у тарифах на теплопостачання комунальним підприємствам, що розташовані на прифронтових територіях Харківщини. А також — питання передачі територіальним громадам області 15 мобільних газових котелень різної потужності для забезпечення стабільної роботи об’єктів життєзабезпечення регіону.

«Харківщина залишається у фокусі гуманітарного реагування. Маємо мобілізувати ресурси та зусилля для успішного проходження наступного опалювального сезону», — зазначила Ірина Верещук.