burger

Представник НІБ взяв участь у зустрічі з родинами зниклих безвісти та полонених військовослужбовців

Опубліковано 26 Липня 2024 року, о 17:13

Юридичний радник Національного інформаційного бюро Святослав Линдюк взяв участь у зустрічі з рідними зниклих безвісти та полонених оборонців з-поміж Сил територіальної оборони. Захід відбувся в Офісі Омбудсмана.

На запитання родичів захисників відповідали представники Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, МВС, СБУ, ГСУ Нацполіції, МКЧХ і Сил ТрО ЗСУ.

Обговорили питання щодо:

• діяльності МКЧХ й опрацювання ними списків;

• порушення росією норм міжнародного гуманітарного права, зокрема катування полонених;

• залучення військових капеланів до роботи з оборонцями, яких обміняли;

• комунікації зі слідчими Національної поліції України;

• процесу формування списків на обміни й інші питання.

Представник НІБ нагадав присутнім, що Національне інформаційне бюро здійснює збір інформації щодо підтвердження перебування в полоні українців із різних джерел, а саме: безпосередньо підтвердження від МКЧХ, фото/відео з полону (допиту), свідчення звільнених, сповіщення від військової частини, листи з полону, передані через МКЧХ, для подальшого опрацювання та передачі інформації до Координаційного штабу.

Зокрема, цю інформацію можна повідомити Національному інформаційному бюро за коротким номером 1648 (для дзвінків з-за кордону +38 (044) 287-81-65) або через чат-боти у Telegram чи Viber. 

А також — написавши на електронну пошту: [email protected] чи у месенджер на Facebook-сторінці або заповнивши онлайн-форму на сайті.