burger

Вразливі верстви населення прифронтових територій Харківщини, Сумщини, Донеччини та Херсонщини забезпечать гуманітарним скрапленим газом

Опубліковано 6 Серпня 2024 року, о 12:29

Сьогодні Урядом було ухвалено відповідну постанову. Нею передбачається реалізація експериментального проєкту із постачання скрапленого газу в балонах як гуманітарної допомоги вразливим категоріям населення прифронтових територій Харківщини, Сумщини, Донеччини та Херсонщини.

Зокрема, документом передбачається врегулювання порядку отримання та розподілу гуманітарної допомоги у вигляді побутового скрапленого газу, а також необхідного технологічного обладнання, яке надходить від міжнародних донорів і національних нафтогазових операторів.

Проєкт акта розроблено Міненергетики спільно з Мінреінтеграції й іншими зацікавленими міністерствами та відомствами. Його обговорення проходило на спеціальних нарадах під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірина Верещук.

Напрацювання й ухвалення акта здійснювалось у межах виконання Плану першочергових заходів щодо стабілізації життєзабезпечення населення на територіях, де ведуться бойові дії. Відповідний План був затверджений розпорядженням Уряду від 25 червня 2024 року № 583-р.

Сьогоднішнє рішення Уряду покликане підтримати постраждале населення прифронтових громад і нормалізувати життєдіяльність населених пунктів, де відсутні або зруйновані розподільчі мережі природного газу й відбуваються тривалі припинення постачання електричної енергії.