burger

Найважливіше за тиждень 5 серпня — 11 серпня

Опубліковано 11 Серпня 2024 року, о 17:00

Віцепрем’єрка Ірина Верещук відвідала прифронтову Чернігівщину.

У Новгороді-Сіверському провела виїзне засідання Коордцентру з підтримки цивільного населення при Чернігівській ОВА,  зустрілась з працівниками ліцею ім. К. Д. Ушинського, який був пошкоджений, але продовжує навчальний процес на базі інших приміщень. А також провела у Чернігові нараду з питань ветеранської політики.

Ще 200 родин зможуть оформити пільговий кредит у межах українсько-німецької програми «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб». Проєкт реалізується Мінреінтеграції та Держмолодьжитлом за фінансової підтримки Уряду Німеччини через Кредитну установу для відбудови (KfW).

Вразливі верстви населення прифронтових територій Харківщини, Сумщини, Донеччини та Херсонщини забезпечать гуманітарним скрапленим газом — постанова Уряду.

Уряд дозволив іноземним компаніям отримувати дозволи на будівельну діяльність.

Через безпекову ситуацію ухвалені рішення про примусову евакуацію дітей із населених пунктів Донеччини. Зокрема з міст Селидове та Новогродівка. А також  із населених пунктів  Цукурине, Іллінка та Ізмайлівка.

Рішенням Уряду врегульовано питання проведення евакуації населення до безпечних районів у випадку загроз або надзвичайних ситуацій.

Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук провела виїзну нараду в Київській клінічній лікарні на залізничному транспорті № 1.

За участі Мінреінтеграції з тимчасово окупованої території Донеччини повернуто 24-річну дівчину з інвалідністю. Також відомство долучилося до повернення з ТОТ Луганщини матері з сином.