burger

Ірина Верещук привітала учасників програми «Єднання заради дії»

Опубліковано 21 Серпня 2024 року, о 13:14

Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук долучилася до заходу на запрошення Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX в Україні). Він триває протягом 21-22 серпня у Києві.

Програма «Єднання заради дії» протягом останніх трьох років працювала над об’єднанням ВПО, членів приймаючих громад, Уряду та ЗМІ задля вирішення конфліктів на місцевому рівні, сприяння інтеграції ВПО, надання всебічної підтримки для розробки місцевих та національних планів інтеграції ВПО та стабілізації ситуації в Україні.

З метою підбиття підсумків та обговорення спільних дій на майбутнє щодо забезпечення сталої інтеграції внутрішньо переміщених осіб в Україні був організований фінальний захід.

До нього також долучилися представники IREX, Державного департаменту США, Уповноваженого з прав людини, БФ «Стабілізейшн Супорт Сервісес» — загалом близько 150 учасників.

У програмі заходу на сьогодні — обговорення результатів діяльності програми «Єднання заради дії», грантових проєктів, спрямованих на підтримку ВПО, адвокаційної діяльності Рад ВПО, а також досвіду реалізації різноманітних проєктів національного та місцевого рівнів.

Віцепрем’єрка наголосила на тому, що реалізація програми має плідні результати. Зокрема, це створені ради ВПО обласного та місцевого рівнів.

«Хочу вам усім сказати велике дякую. Ви робите важливу роботу з інтеграції переселенців у приймаючі громади. Можете завжди розраховувати на підтримку Уряду у ваших ініціативах!», — звернулася Ірина Верещук до представників IREX, Держдепартаменту США та всіх причетних до реалізації програми.