burger

У Києві відбулося представлення аналізу виконання Стратегії державної політики щодо внутрішнього переміщення на період до 2025 року

Опубліковано 21 Серпня 2024 року, о 9:21

Публічне представлення звіту було організовано Секретаріатом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини за підтримки Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів в Україні (IREX). Під час заходу висвітлювалися результати виконання Стратегії та операційного плану з її реалізації за період з квітня 2023 року по квітень 2024 року.

До заходу долучився заступник Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Роман Усенко. Він взяв участь у панельній дискусії «Практичні аспекти та проблемні питання виконання Стратегії державної політики щодо внутрішнього переміщення на період до 2025 року — національний вимір». 

У своєму виступі Роман Усенко поінформував про механізми реалізації та результати контролю з боку Мінреінтеграції щодо виконання Операційного плану Стратегії. Він також підкреслив, що питання реалізації заходів Операційного плану Стратегії перебуває у постійному фокусі уваги Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук. 

Зокрема, Мінреінтеграції вдалося забезпечити ефективну координацію діяльності виконавців Операційного плану всіх рівнів. Особливо у межах діяльності координаційних штабів під головуванням Віцепрем’єрки Ірини Верещук.

Крім того, Роман Усенко повідомив про те, що за результатами річного аналізу виконання Стратегії Мінреінтеграції було підготовлено проєкт змін до Операційного плану, і запропонував представникам експертної спільноти долучитися до роботи над ним.