burger

Ірина Верещук: Місія Рад ВПО — це професійна адвокація прав переселенців

Опубліковано 27 Серпня 2024 року, о 15:32

У Києві триває другий Всеукраїнський форум Рад ВПО. Учасники зібралися обговорити питання адвокації прав та інтересів внутрішньо переміщених осіб. А також підбити перші підсумки роботи Рад ВПО та визначити магістралі їхньої подальшої діяльності.

Захід організовано БФ «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» у партнерстві з Мінреінтеграції та за підтримки Агентства ООН у справах біженців в Україні (УВКБ ООН) та Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX in Ukraine).

Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук виступила з вітальним словом перед учасниками форуму та взяла участь у панельній дискусії на тему: «Державна політика підтримки та захисту внутрішньо переміщених осіб. Ради ВПО як механізм реагування на проблеми».

«Я дякую Радам ВПО. Ви — круті, професійні, вмотивовані і затяті. Наразі в Україні зареєстровано 873 такі осередки. Це близько 20 тисяч активних членів Рад ВПО. За декілька років з нуля ви стали силою», — сказала Ірина Верещук.

«Місія Рад ВПО — це системна і професійна адвокація прав та інтересів внутрішньо переміщених осіб. І кінцева мета, звичайно, це повна інтеграція в громади, в які люди приїхали, чи ті, до яких вони повернуться», — зазначила посадовиця.

Віцепремʼєрка додала, що в Україні близько 5 мільйонів внутрішньо переміщених осіб і вони сподіваються на допомогу Рад ВПО, а також Президента, Уряду та Парламенту.

«Внутрішні переселенці розраховують на нашу підтримку. І разом нам усе вдасться», — наголосила Ірина Верещук.