burger

Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук взяла участь у ветеранському форумі в Києві

Опубліковано 28 Серпня 2024 року, о 15:11

Його назва — «Шана та Повага. Спадок Відваги 2024». Організатор та головуючий — народний депутат Анатолій Остапенко.

Захід проводився з метою вшанування пам’яті Захисників та Захисниць України, обговорення актуальних питань соціальної підтримки ветеранів війни, їхніх родин та сімей полеглих воїнів.

Ірина Верещук подякувала організатору та всім, хто опікується ветеранською політикою й докладає зусиль для створення в Україні якісних ветеранських мереж. За її словами, вагома роль у їхньому формуванні належить регіональній владі.

«Ми можемо написати найкращі постанови, але вони не працюватимуть, якщо відповідальні особи на місцях не зможуть їх реалізувати, якщо люди не відчують результату», — уточнила вона.

Найкращим виявом турботи до ветеранів та пошани до полеглих героїв Віцепрем’єрка вважає якісні зміни у країні. Коли до ветерана буде ставлення як до головної цінності держави. Коли належним чином будуть вирішені усі питання, починаючи від соціальних пільг і закінчуючи протезуванням, реабілітацією та успішною реінтеграцією у цивільне життя.

«Тому разом з Офісом Президента, Парламентом та Урядом ми готові вислухати пропозиції від обласних військових адміністрацій, територіальних громад та ветеранських спільнот. Якщо запропоновані ними практичні кейси довели свою ефективність та потребують масштабування на рівні держави, — будь ласка, ми радо і вдячно вислухаємо й візьмемо їх у роботу», — резюмувала Ірина Верещук.