burger

Ініціатива щодо безоплатного зубопротезування та зуболікування окремих категорій захисників України набуває поширення

Опубліковано 30 Серпня 2024 року, о 18:55

Про це було зазначено на нараді з питань ветеранської політики під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук.

За інформацією Національної служби здоров’я України (НСЗУ), з 1 вересня вказані послуги в межах пілотного проєкту надаватимуть 106 профільних закладів за пакетом «Зубопротезування» та 256 за пакетом «Зуболікування».

Напередодні НСЗУ була проведена нарада з представниками ОВА та МВА міста Києва. Її учасники наголосили на необхідності підвищити обізнаність військових та ветеранів про можливість отримати безоплатні послуги з лікування та протезування зубів у межах програми державних гарантій медичного обслуговування.

«Це хороша можливість допомогти нашим військовим. Тому всі відповідальні відомства та органи місцевої влади мають активно проводити інформування наших військових про можливості, представлені цим проєктом», — зазначила Ірина Верещук.

Нагадаємо, що пілотний проєкт щодо безоплатного зубопротезування та зуболікування окремих категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, стартував у квітні поточного року. Отримати безоплатні послуги із планової стоматологічної допомоги можуть учасники бойових дій та особи з інвалідністю внаслідок війни.