burger

Підтримка громад, які приймають евакуйованих громадян

Опубліковано 6 Вересня 2024 року, о 11:50

Питання забезпечення таких громад гуманітарною допомогою від міжнародних організацій стало основною темою обговорення під час спеціальної наради.

У заході взяли участь представники Мінреінтеграції, Київської, Івано-Франківської, Закарпатської, Кіровоградської, Волинської, Дніпропетровської, Хмельницької, Полтавської ОВА.

Також були запрошені представники Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні (УВКБ ООН), Управління ООН з координації гуманітарних справ в Україні (OCHA), Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні, Товариства Червоного Хреста України, Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні й інших міжнародних і громадських організацій.

Фокус дискусії був на взаємодії донорів із громадами для більш чіткого визначення потреб евакуйованих осіб, які перебувають у місцях тимчасового проживання (МТП), та їх своєчасного задоволення.

Крім того, учасники заслухали представників обласних військових адміністрацій, на території яких розміщується евакуйоване населення.

Вони звітували про роботу з міжнародними організаціями й окреслили наявні гуманітарні потреби. Зокрема необхідність забезпечення МТП продуктовими наборами.