burger

Затверджено Стандарт державної мови «Українська мова як іноземна. Рівні загального володіння А1‒С2»

Опубліковано 6 Вересня 2024 року, о 17:58

Документ набрав чинності сьогодні, 6 вересня 2024 року. Про це йдеться на сайті Національної комісії зі стандартів державної мови.

Стандарт забезпечить фахівцям міцне підґрунтя для розроблення чітких та узгоджених навчальних програм, створення нових підручників і словників, відкривання освітніх українськомовних програм і навчальних мовних центрів. Також дасть правову основу для організації та проведення сертифікаційного іспиту з української мови як іноземної.

Над підготовкою проєкту Стандарту працювали члени робочої групи, яку створила Національна комісія зі стандартів державної мови. Допомогу на етапах рецензування, редагування та погодження надавали науковці Інституту української мови НАН України.

Затвердження Стандарту сприятиме зростанню ролі української мови у світовому освітньому, культурному й інформаційному просторі, поглибленню українознавчих студій в аспекті популяризації української мови в іншомовному середовищі.

Ця тема постійно була предметом обговорення на нарадах щодо вирішення проблемних питань українських громадян за кордоном, які проводило Мінреінтеграції.

Зі Стандартом можна ознайомитися за посиланням.