burger

Ветерани та члени їхніх родин отримають 35 мільйонів гривень грантів від держави на розвиток бізнесу

Опубліковано 7 Вересня 2024 року, о 14:00

За підсумками цьогорічної шістнадцятої хвилі подання заяв на гранти для ветеранів визначено 69 переможців. Вони отримають 35 мільйонів гривень на започаткування або розвиток бізнесу. Про це повідомляє Урядовий портал.

Серед переможців — 36 учасників бойових дій, 37 членів родин ветеранів і 3 особи з інвалідністю внаслідок війни.

Гранти до 1 мільйона гривень отримали 7 переможців, до 500 тисяч гривень — 50, до 250 тисяч гривень — 12.

Найбільше грантоотримувачів зі Львівської, Житомирської, Вінницької, Хмельницької областей.

Найпопулярнішими сферами є оптова та роздрібна торгівля, переробна промисловість, тимчасове розміщення й організація харчування та інші види послуг.

Загалом від старту ветеранського компонента грантової програми «Власна справа» переможцями стали вже 1029 ветеранів та членів їхніх родин. У їхній бізнес держава інвестує майже пів мільярда гривень.

Відповідно до умов програми учасники бойових дій або особи з інвалідністю внаслідок війни, а також другий із їхнього подружжя можуть отримати такі гранти:

• до 250 тисяч гривень, до 500 тисяч гривень і до 1 мільйона гривень — для ветерана за умови створення одного, двох і чотирьох робочих місць відповідно;

• до 250 тисяч гривень і до 500 тисяч гривень — для другого з подружжя ветерана за умови створення одного і двох робочих місць відповідно.

Заявки на отримання гранту подаються разом із бізнес-планом за цим посиланням (https://diia.gov.ua/services/grant-dlya-veteraniv-ta-chleniv-yihnih-simej).