burger

Мінреінтеграції та УФСІ обговорили стан реалізації проєктів міжнародної технічної допомоги від Німеччини

Опубліковано 16 Жовтня 2024 року, о 14:00

Відбулася чергова міжвідомча нарада щодо реалізації проєктів міжнародної технічної допомоги Українського фонду соціальних інвестицій (УФСІ), які здійснюються в межах співпраці Мінреінтеграції та Уряду ФРН. Захід відбувся під головуванням заступниці Керівника Офісу Президента України Ірини Верещук.

У нараді взяли участь представники Мінреінтеграції, УФСІ, Німецького банку розвитку (KfW) в Україні, МОН, МОЗ, а також місцевої влади й інші зацікавлені сторони.

Присутні заслухали доповідь виконавчого директора УФСІ щодо стану виконання низки проєктів, зокрема УФСІ VII, УФСІ VIII, УФСІ IX, «EU4Skills: Модернізація інфраструктури системи професійно-технічної освіти в Україні» та «Професійна освіта у Східному партнерстві».

Ці проєкти охоплюють Київську, Полтавську, Хмельницьку, Рівненську, Чернівецьку, Вінницьку, Львівську, Харківську і Дніпропетровську області.

Зокрема, обговорювали реконструкцію будинків для ВПО, ремонт амбулаторій, проведення ремонтних робіт у закладах професійної освіти й інших об’єктах соціальної сфери.

Так, було зазначено, що в межах проєкту EU4Skills завершено роботи з облаштування Дрогобицького вищого професійного училища № 19 Львівської області. Протягом поточного місяця планується відкриття майстерень при Кременчуцькому вищому професійному училищі № 7.

Крім того, в межах проєктів УФСІ VII та УФСІ VIII у цьому місяці відкриються амбулаторії в селі Вербуватівка Павлоградського району, селищах Васильківка Синельниківського району та Магдалинівка Дніпропетровської області.

Серед іншого, було зазначено про можливість включення до проєкту УФСІ IX низки нових обʼєктів у Львівській, Хмельницькій, Харківській, Вінницькій і Чернівецькій областях. Наразі ведуться переговори з Урядом ФРН щодо проведення ремонтних робіт і підготовки цих обʼєктів до тимчасового проживання ВПО.