burger

Найважливіше за тиждень 14 жовтня — 20 жовтня

Опубліковано 20 Жовтня 2024 року, о 17:00

Регіони України готові до зими. Понад 18 тис. котелень і 4,8 тис. центральних теплових пунктів перебувають на стадії готовності до подання тепла. Про це, а також про готовність енергосистем областей до надзвичайних ситуацій, йшлося на засіданні Штабу з підготовки ЖКГ та енергетики до осінньо-зимового періоду. Деталі наради — у матеріалі.

У зв’язку з безпековою ситуацією Радою оборони Харківської області ухвалено рішення про посилення евакуації з населених пунктів Куп’янського району. Крім того, у Борівській територіальній громаді Ізюмського району оголосили евакуацію у примусовий спосіб родин із дітьми. Зазначимо, що евакуація здійснюється безкоштовно. Телефони для звернень охочим евакуюватися опубліковані тут.

17–18 жовтня у Полтаві проходив Східноукраїнський форум Рад ВПО. Захід зібрав представників шести областей: Запорізької, Харківської, Дніпропетровської, Полтавської, Луганської та Донецької. Про учасників форуму та обговорені теми читайте за посиланням.

Проведено черговий відбір серед кандидатів на отримання кредиту в межах українсько-німецької програми «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб». Цей проєкт реалізується Мінреінтеграції та Держмолодьжитлом за фінансової підтримки Уряду Німеччини через Кредитну установу для відбудови (KfW). Пільгові іпотечні кредити під 3% річних та початковим внеском від 6% вартості житла зможуть оформити ще 800 родин ВПО.

УВКБ ООН виділяє додаткові 7 млн дол. США на фінансування програми з надання грошової допомоги на зимовий період деяким категоріям населення у прифронтових громадах. Загальний бюджет програми становитиме 37 млн дол. США. Нагадаємо, що у серпні цього року Мінреінтеграції та УВКБ ООН підписали меморандум про підтримку прифронтових громад під час зимового періоду.

З ворожого полону вдалося звільнити ще 95 українських Захисників. Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський. Ці воїни захищали Маріуполь і «Азовсталь», Донеччину, Луганщину, Харківщину, Київщину, Чернігівщину та Херсонщину.