burger

Триває реалізація проєктів із модернізації харчоблоків у закладах середньої освіти

Опубліковано 21 Жовтня 2024 року, о 10:00

У державному бюджеті на 2024 рік передбачено 1,5 мільярда гривень на реалізацію проєктів з оновлення шкільних їдалень та закупівлі відповідного обладнання.

Процес реалізації цих проєктів обговорили на нараді під головуванням заступниці Керівника Офісу Президента України Ірини Верещук. 

У заході взяли участь представники Мінреінтеграції, МОН, Мінфіну, Держказначейства, обласних військових адміністрацій і територіальних громад.

Виділення коштів для фінансування 159 проєктів вже було затверджено розпорядженням Кабінету Міністрів. Гроші надійшли громадам для освоєння.

Більшість із цих проєктів передбачає впровадження технологічних моделей «базової кухні» (стандартна модель шкільної їдальні, яка забезпечує харчуванням одну школу) й «опорної кухні» (забезпечує приготування їжі для кількох навчальних закладів).

Під час наради повідомили, що за результатами роботи комісії МОН було розроблено зміни до відповідного розпорядження Кабміну. Вони передбачають перерозподіл 1,5 мільярда гривень на 173 проєкти із модернізації їдалень у школах.