burger

Ірина Верещук: «5 квітня евакуйовано 3 846 людей»

Опубліковано 5 Квітня 2022 року, о 14:52

Віцепрем’єр-міністр-Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук розповіла про результати роботи гуманітарних коридорів за 05 квітня 2022 року. 

За її словами, сьогодні евакуйовано 3 846 людей.

Зокрема, по гуманітарних коридорах з Маріуполя та Бердянська на власному транспорті до Запоріжжя доїхали 2 216 громадян. З них 1496 – з Маріуполя та 720 – з міст: Пологи, Василівка, Бердянськ, Мелітополь.

Водночас, колона з 7 автобусів для евакуації людей з Маріуполя, яка рухалась у супроводі Міжнародного Комітету Червоного Хреста, після блокування у місті Мангуш була вимушена повернутись.

Ірина Верещук зазначила, що по дорозі цими автобусами були евакуйовані маріупольці та місцеві мешканці з міста Бердянськ.

Також за колоною автобусів слідують понад 40 приватних автомобілів. Вже найближчим часом близько 400 людей будуть у безпеці в Запоріжжі.

До Запоріжжя повернулись 17 мікроавтобусів, які були відправлені зранку до Бердянська. На них евакуювали 150 громадян з міст Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Рубіжне та Кремінна.

Крім того, з Луганської області вдалося евакуювати 1 080 людей, підбила підсумки нинішньої евакуації Ірина Верещук.