burger

Ланцюг добра: історія передвеликоднього дива

Опубліковано 14 Квітня 2023 року, о 9:30

Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук у дитячій лікарні «Охматдит» відвідала 12-річну дівчинку Настю, якій нещодавно зробили операцію на хребті.

З дівчинкою Ірина Верещук познайомилася в Луцьку, коли відвідувала дітей-сиріт з-поміж внутрішньо переміщених осіб. Тікаючи від війни, Настя разом із бабусею переїхала з Миколаївщини на Волинь.

Дитина – кругла сирота, її мати померла, коли їй було 3 роки. У Насті був сколіоз 2 ступеня. Проте через війну дівчинка не мала можливості повноцінно лікуватися, хвороба почала прогресувати. За пів року від початку війни вона вже мала сколіоз 4 ступеня.

Дівчинці була потрібна операція. За сприяння Ірини Верещук Настя звернулася в Охматдит. Спеціалісти цієї лікарні мають унікальний досвід із проведення подібних операцій. Проте конструкція, яка тримає її хребет у правильному положенні, коштувала надзвичайно дорого.

На заклик допомогти дівчинці відгукнулася засновниця Міжнародного центру підтримки жінок і дітей «Місто Добра» Марта Левченко. Їй вдалося організувати збір необхідної суми коштів на імплант для Насті.

Найкращі спеціалісти країни провели безкоштовну операцію для дівчинки. Тепер у неї рівна спина, вона може вільно ходити, гратися з іншими дітками та просто радіти життю. Для Насті це справжнє передвеликоднє диво.

Віцепрем’єрка подякувала лікарям за їхній професіоналізм і роботу:

«На ваших плечах величезна відповідальність. Ви рятуєте діткам життя, робите неймовірні речі. Для вас – це щоденна праця, а для діток – справжнє чудо. Я дякую вам за всіх дітей, яких ви рятуєте». 

Окрему подяку посадовиця висловила генеральному директору Охматдиту – Володимиру Жовніру. Саме очільник закладу відгукнувся на прохання Мінреінтеграції організувати оперативне лікування для дівчинки.

Ірина Верещук вручила Володимиру Жовніру подяку від Міністерства за сумлінну працю та високий професіоналізм.