burger

Правила поводження з продуктами та посудом, які зазнали підтоплення

Опубліковано 18 Червня 2023 року, о 11:33

Після підтоплень у помешканнях і погребах залишилися харчові продукти, які контактували з водою. Міністерство охорони здоров’я попереджає, що така їжа потребує обережного використання.

У першу чергу необхідно викинути продукти з незвичним запахом, кольором чи текстурою, у картонній або не захищеній від води упаковці та з негерметичною кришкою. А також домашні закрутки чи консерви з ознаками іржі та деформованими кришками.

Крім того, варто позбутися харчів, які були щільно закриті, але при відкриванні з них почала виливатися рідина або піна. 

Кухонний посуд та прибори обов’язково слід очистити та продезінфікувати. Для цього необхідно:

• вимити все гарячою водою з мийним засобом;

• промити чистою безпечною водою. Це може бути бутильована вода, привізна або очищена спеціальними засобами; 

• облити предмети окропом та витерти насухо.

Зверніть увагу! Якщо ви підозрюєте, що затоплення могло зіпсувати систему електро- чи газопостачання або піч, не готуйте вдома, доки не отримаєте висновок спеціаліста. 

Докладніше про те, що робити з продуктами, які контактували з водою під час затоплення, – за посиланням.