burger

Відбулося засідання Президії Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, присвячене Київщині

Опубліковано 18 Жовтня 2023 року, о 10:57

Розширене засідання Президії Конгресу пройшло під головуванням керівника Офісу Президента Андрія Єрмака. Захід відбувся 16 жовтня. Цього разу розглядалися питання реалізації проєктів відбудови та відновлення територіальних громад Київської області, які постраждали внаслідок агресії рф.

У засіданні взяли участь спеціальний представник США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук та заступник керівника Офісу Президента Олексій Кулеба. А також – народні депутати України й очільники органів виконавчої влади.

Серед запрошених гостей були дипломати іноземних країн, представники міжнародних організацій та посли України за кордоном. Загалом до зустрічі наживо й онлайн долучилися понад 200 учасників.

Глава Уряду зазначив, що Україна майже повністю готова до опалювального сезону. Та додав, що Сполучені Штати вже виділили 522 мільйони доларів на підтримку енергетичного сектору України.

Під час свого виступу спеціальна представниця США з питань економічного відновлення України запевнила у продовженні підтримки українських регіонів з боку США.

Премʼєр-міністр також поінформував про результати відбудови Київщини. За його словами, вже відновлено 12 тисяч зруйнованих внаслідок бойових дій житлових об’єктів. Це зроблено з використанням усіх видів фінансування, зокрема й допомоги міжнародних партнерів.

Загалом Уряд виділив областям 62 мільярди гривень на відновлення. Водночас містечка Київщини, які найбільше постраждали, мають підтримку і з державного бюджету, і з обласного, і в межах ініційованого Президентом проєкту United24.