burger

Обговорюється питання співфінансування релокованих дитячих закладів з обласних бюджетів

Опубліковано 8 Листопада 2023 року, о 12:25

Йдеться про дитячі заклади, переміщені в безпечні регіони. Це питання порушувалося на засіданні Координаційного штабу з питань захисту прав дитини в умовах воєнного стану під головуванням Віцепрем’єрки Ірини Верещук.

Наразі утримання закладів здійснюється в основному за рахунок коштів засновника закладу.

Члени Коордштабу обговорили можливість додаткового фінансування релокованих дитячих закладів з обласних бюджетів за місцем перебування.

Учасники наради обмінялися думками щодо правильності застосування положень Бюджетного кодексу та низки профільних постанов Кабміну. Зокрема, постанови про тимчасове переміщення (евакуацію) дітей та осіб в межах України й постанови про деякі питання формування та виконання місцевих бюджетів у період воєнного стану.

Як оптимально фінансувати ці заклади й утримання дітей, аби забезпечити використання коштів державного бюджету з максимальною користю? Відповідь на це питання обговорювали учасники Коордштабу.

Ірина Верещук заслухала керівників ОВА та представників Служби у справах дітей. Вони поділилися набутим досвідом і напрацюваннями.

Віцепрем’єрка запропонувала учасникам надати пропозиції щодо механізмів співфінансування та доручила Мінсоцполітики розглянути можливість розробки відповідної постанови Кабміну.