burger

Коордцентр на Дніпропетровщині ділиться своїми найцікавішими кейсами щодо підтримки населення

Опубліковано 14 Грудня 2023 року, о 18:26

За сприяння Координаційного центру підтримки цивільного населення понад 1,2 мільйона мешканців Дніпропетровщини отримують додаткову допомогу від 120 міжнародних та громадських організацій. Серед них 466 тисяч внутрішніх переселенців.

Йдеться про грошову допомогу, продуктові та гігієнічні набори, питну воду, медичні препарати, побутову техніку тощо.

За сприяння КЦ відновили роботу 5 спеціалізованих закладів для 130 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, і тих, які перебувають у складних життєвих обставинах.

В області реалізується проєкт «Цифровізований продукт для забезпечення безбар’єрного простору мешканцям Дніпропетровщини». У межах проєкту чат-ботом «СоцДопомога» в Telegram вже скористалися майже 80 тисяч людей.

Понад 7 тисяч осіб скористалися сервісом «Я – Ветеран». Його запроваджено у ЦНАПах області. Ветеранам війни та їхнім родинам пропонується більш ніж 100 корисних послуг. Також розпочато реалізацію проєкту «Помічник ветерана».

Крім того, на Дніпропетровщині розроблено кейс, який допомагає територіальним громадам створювати власні проєкти з підтримки ментального здоров’я населення.

За сприяння Уряду Швеції, ЄС та ПРООН відкрито навчально-тренінговий центр соціальної роботи. На його базі підготовлено 34 фасилітаторів за програмою «Самодопомога +». Навчання пройшли вже майже 5 тисяч фахівців бюджетної сфери, ВПО і представників громадських організацій.

Корисні контакти та посилання для ВПО й інших постраждалих від збройної агресії рф:

1. Гаряча лінія голови Дніпропетровської ОВА: 0 800 505 600.

2. Гаряча лінія з питань отримання соціальних допомог: (066) 139-82-09.

3. Управління по роботі зі зверненнями громадян Дніпропетровської ОВА: (056) 752-70-82.

4. Телефонна лінія з проблемних питань ВПО Департаменту соціального захисту населення Дніпропетровської ОВА: (068) 240-68-29.

5. Чат-бот «СоцДопомога».

Нагадаємо, за ініціативи Мінреінтеграції Координаційні центри діють при кожній ОВА. Їхня діяльність спрямована на підтримку та надання допомоги постраждалому населенню, зокрема ВПО, ветеранам та членам їхніх сімей, дітям, людям похилого віку.