burger

Звітуємо про результати роботи Коордштабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану

Опубліковано 31 Січня 2024 року, о 9:27

 

На черговому засіданні Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану представники Донецької, Харківської, Херсонської та Запорізької обласних військових адміністрацій поінформували про стан евакуації цивільного населення в зазначених областях.

Евакуація цивільного населення з територій можливих бойових дій триває. Продовжують діяти евакуаційні маршрути, здійснюються виплати разової грошової допомоги, безкоштовно надається тимчасове житло, гуманітарна допомога і психологічна підтримка.

За період з листопада 2022 року до грудня 2023 року 62 тисячі евакуйованих осіб отримали одноразову грошову допомогу на загальну суму майже 145 мільйонів гривень.

Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук закликала тримати на постійному контролі питання дітей, які перебувають на території активних та можливих бойових дій: «Безпека дітей – на першому місці. Ми маємо вивезти всіх дітлахів із небезпечних зон».

Загалом за 2023 рік до безпечних місць вдалося евакуювати 2940 дітей.

Це стало можливим завдяки погодженню Координаційним штабом 9 рішень обласних військових адміністрацій щодо проведення обов’язкової евакуації у примусовий спосіб дітей з їхніми батьками, особами, які їх замінюють, з окремого населеного пункту в місцевості, де ведуться бойові дії.

Обговорили також супровід осіб, які повертаються в Україну через державний кордон у пункті пропуску Колотилівка (рф) – Покровка (Україна).

Ірина Верещук подякувала всім причетним до організації перенесення хабу із Краснопілля до міста Суми. Йдеться про транзитний центр короткотермінового перебування осіб, які перетинають державний кордон та повертаються на територію України.

«Таке рішення дозволяє зробити перебування людей у центрі більш безпечним і комфортним», – наголосила посадовиця.