burger

Мінреінтеграції спільно з Кластером ООН обговорили підготовку до наступного осінньо-зимового періоду

Опубліковано 13 Травня 2024 року, о 17:57

За участі заступника Міністра Олексія Бруслика відбулася робоча зустріч із представниками Кластера з питань житла та непродовольчих товарів ООН.

Її метою було скоординувати зусилля Міністерства та міжнародної організації для підготовки до осінньо-зимового періоду 2024/2025 років. Зокрема, щодо забезпечення твердим паливом та кеш-підтримкою вразливих домогосподарств у постраждалих від війни громадах.

Представники Кластера розповіли про план дій із кризового реагування на найближчу холодну пору року. Також обговорили, в які саме регіони та у якій формі надаватиметься відповідна допомога.

Піднімалося й питання збільшення кількості місць тимчасового проживання у безпечних регіонах країни для розселення евакуйованих громадян.

Олексій Бруслик наголосив на необхідності поглиблення комунікації та координації між Урядом, Кластером та іншими міжнародними гуманітарними операторами. Зокрема, обговорили алгоритм підготовки й участі міжнародних партнерів у нарадах під головуванням Віцепремʼєр-міністерки Ірини Верещук.

«Ми розпочинаємо підготовку до холодної пори року заздалегідь, оскільки маємо врахувати досвід минулого року та зробити належні висновки. Це допоможе нам більш ефективно зреагувати на виклики наступного опалювального сезону. Для досягнення успішних результатів необхідна регулярна та тісна взаємодія з міжнародними гуманітарними організаціями. Спільними зусиллями ми зможемо забезпечити українців, які постраждали від війни, найбільш необхідним для успішного проходження осінньо-зимового періоду», — підкреслив Олексій Бруслик.