burger

У Києві відкрили художню виставку «Заради Криму»

Опубліковано 17 Травня 2024 року, о 20:55

Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук взяла участь у відкритті мистецької виставки Qırım içün («Заради Криму»).

Вона приурочена 80-м роковинам пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу і відкрилась у Представництві Президента України в Автономній Республіці Крим.

На відкритті виставки Ірина Верещук висловила шану лідеру кримськотатарського народу Мустафі Джемілєву, голові Меджлісу кримськотатарського народу Рефату Чубарову і всім причетним за організацію цього заходу.

«Історія дивиться на нас очима депортованих 80 років тому кримських татар, наших бабусь і дідусів, які боролися за незалежність України, і сучасних воїнів, що захищають країну», – зазначила посадовиця.

Віцепрем’єрка висловила надію на те, що світова спільнота врешті притягне до відповідальності злочинну росію, яка винна у депортації кримськотатарського народу й за мільйони знищених українців.

«Ми повинні вирішити, що ми – цивілізовані демократичні уряди та країни, члени ООН, ЄС і НАТО, підписанти усіх можливих декларацій міжнародного гуманітарного права – готові зробити, аби росія і жоден диктатор світу більше не думали, що зло може залишитися непокараним», – наголосила Ірина Верещук.

Посадовиця подякувала всьому кримськотатарському народові та всім, хто протистоїть окупантам: «Я знаю, що ми переможемо. Але весь світ має розуміти, якою ціною нам це дається».