burger

Роботу з підтримки населення слід розділити на першочергові дії та довготривалі рішення

Опубліковано 31 Травня 2024 року, о 18:00

Про це сказала Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук під час виступу на засіданні Координаційного центру підтримки цивільного населення при Львівській обласній військовій адміністрації.

Посадовиця нагадала, що наразі триває робота над проєктом Плану підготовчих заходів життєзабезпечення для окремих територій, на яких ведуться бойові дії. Він включає в себе підготовчі заходи щодо гуманітарного реагування, а також евакуаційні заходи.

Документ проходить погодження у центральних органах виконавчої влади. Прогнозується, що він буде прийнятий у червні цього року.

«Буду дуже вдячна, якщо наші міжнародні партнери візьмуть безпосередню участь у розробленні підпланів для цього документа», – додала Ірина Верещук.

За її словами, з перших днів російського вторгнення Львівщина є основним гуманітарним хабом в Україні. Також область є генератором дієвих практик. Адже тут досить часто реалізовуються проєкти, які згодом переростають у щось масштабне.

Очільниця Мінреінтеграції зауважила, що необхідно допомогти Львівщині розгорнути мережу місць тимчасового проживання та геріатричних закладів для прийому евакуйованого населення.

На завершення Віцепрем’єрка наголосила, що однозначно є потреба у довготривалих проєктах, які стосуються працевлаштування, геріатрії, грантових програм тощо. Але наразі необхідна підтримка міжнародних партнерів і щодо гуманітарного реагування.

«Тобто ми ділимо нашу співпрацю на першочергові заходи та більш довготривалі рішення», – зазначила Ірина Верещук.