burger

Найважливіше за тиждень 27 травня — 2 червня

Опубліковано 2 Червня 2024 року, о 17:57

Мінреінтеграції спрямувало до обласних бюджетів майже 60 млн грн на компенсації за розміщення ВПО.
Кошти призначені для надання додаткової дотації місцевим бюджетам на компенсації закладам за безоплатне розміщення внутрішньо переміщених осіб у січні 2024 року.

На міжвідомчій нараді під головуванням Віцепрем’єр-міністерки Ірини Верещук обговорили підвищення лімітів зберігання палива для  генераторів у прифронтових регіонах.
Відповідальні міністерства готують пропозиції щодо можливості такого збільшення, а також вивчають необхідність формування додаткових резервів палива при підготовці до нового опалювального сезону.

Для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають за кордоном, розпочато безкоштовне оформлення паспортів.
Відповідні пакети документів вже сформовані для вихованців закладів, переміщених за межі України із Дніпропетровської та Донецької областей, а також міста Києва. Інші області також активно співпрацюють із дипустановами у країнах перебування.

Спрощено процедуру будівництва артезіанських свердловин для закладів охорони здоров’я Харківщини.
Проєкт відповідної постанови розроблений за ініціативи Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук за результатами її робочої поїздки на Харківщину. Документом пропонується включити Харківську область до експериментального проєкту із водозабезпечення, який вже діє у Дніпропетровській, Херсонській, Запорізькій та Миколаївській областях.

Змінами до постанови Кабміну від 1 вересня 2023 року № 930 «Деякі питання функціонування місць тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб» вдосконалено режим функціонування місць тимчасового проживання для ВПО.
Проєкт постанови розроблено Мінреінтеграції. Зміни передбачають низку нововведень, які сприятимуть захисту прав внутрішньо переміщених осіб.

Гуманітарне реагування на Харківщині: питання життєзабезпечення, лімітів пального та спрощений механізм розблокування податкових накладних підприємств, які працюють на деокупованих територіях області.
Ці та інші теми порушувалися на міжвідомчій нараді під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук.

Врегульовано окремі питання виплати грошової компенсації за житло деяким категоріям ветеранів та їхніх родин.
Про це відзвітували на нараді з питань ветеранської політики під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук. Докладніше читайте за посиланням.

Відбувся обмін військовополоненими. Серед визволених — 70 чоловіків та одна жінка. Ще 4 жінки, які звільнені з полону, — цивільні.
Обмін відбувся за дорученням Президента України спільними зусиллями Офісу Президента, ГУР МОУ, СБУ, МВС, Мінреінтеграції й інших відомств. Загалом з полону окупантів вдалося визволити вже 3 210 захисників та захисниць України.