burger

Триває робота щодо проєкту реабілітаційного центру у Бородянці на Київщині

Опубліковано 4 Червня 2024 року, о 13:35

Про це говорили на нараді з обговорення результатів бізнес-місії польських компаній, що відбулась 16–17 травня в місті Києві за ініціативи Польського агентства інвестицій та торгівлі в Україні (PAIH). Нарада пройшла під головуванням Віцепрем’єрки Ірини Верещук.

Зазначимо, що 27 травня Мінветеранів підписало меморандум із польською стороною щодо розвитку реабілітації для ветеранів у Бородянському центрі соціально-психологічної реабілітації.

На засіданні розглянули подальші кроки зі створення українсько-польського центру протезування та реабілітації на базі Центру.

Акцентували увагу на необхідності провадження фізичної реабілітації для ветеранів.

Для цього треба проаналізувати, де буде доцільно розмістити приміщення для такої реабілітації, щоб ветеранам було комфортно і зручно.

Віцепрем’єрка наголосила, що ветеранам необхідна комплексна реабілітація. Адже спочатку має бути фізична реабілітація, потім ветеран отримує протез та одночасно з цим застосовуються методики психологічної реабілітації.

Наразі пропрацьовується попередній алгоритм дій щодо юридичної співпраці між українською та польською сторонами, щоб такий центр надавав допомогу ветеранам якнайшвидше.