burger

Мінреінтеграції підписало Меморандум про співпрацю з Альянсом Українських організацій громадянського суспільства

Опубліковано 5 Червня 2024 року, о 15:14

Церемонія пройшла сьогодні, 5 червня, у будівлі Уряду.

Документ підписали Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук та члени Альянсу Українських організацій громадянського суспільства.

Також були присутні Координаторка системи ООН в Україні Деніз Браун, Голова офісу Генерального директорату Європейської Комісії з питань цивільного захисту та гуманітарної допомоги в Україні Клаудія Амарал, представники посольств.

Метою Меморандуму є посилення локального лідерства, посилення ролі українського громадянського суспільства в системі міжнародного гуманітарного реагування, у подоланні негативних наслідків гуманітарних криз та закладання фундаменту для ефективного відновлення України.

Йдеться про взаємодію в межах реалізації «Стратегії забезпечення місцевого лідерства в реагуванні на гуманітарні кризи та закладання фундаменту для ефективного відновлення України».

Основні напрями співпраці – це інституційна, нормотворча й адвокаційна робота у сфері гуманітарного реагування.

«Підписання цього Меморандуму посилить взаємодію громадянського суспільства та держави щодо гуманітарного реагування в Україні. А також сприятиме локалізації, яка необхідна для забезпечення більш ефективної та швидкої підтримки постраждалого від війни населення у громадах. Разом зробимо більше», – зазначила Ірина Верещук.

Меморандум підписали 16 організацій Альянсу: Благодійний фонд «Право на захист»; Благодійна організація «Національна мережа розвитку локальної філантропії»; Громадська організація «Helping to Leave»; Громадська організація «Philanthropy in Ukraine»; Товариство Червоного Хреста України; Громадська організація «Проліска»; Благодійна організація «БФ «СХІД-СОС»; Громадська організація «Ресурсний центр недержавних організацій»; Міжнародна благодійна організація «Фонд Східна Європа»; Благодійна організація «Благодійний фонд «Сміливі»; Міжнародний благодійний фонд «Карітас України»; Благодійний фонд «Твоя опора»; Громадська організація «ІСАР Єднання»; Громадська організація «Дівчата»; Благодійна організація «Українська Освітня Платформа»; Громадська організація «КРИМСОС».