burger

У Черкасах Віцепремʼєрка Ірина Верещук взяла участь у регіональному діалозі «Громади-ветеранам»

Опубліковано 15 Червня 2024 року, о 17:09

У заході взяли участь т. в. о. Міністра у справах ветеранів Олександр Порхун, начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець, голова обласної ради Анатолій Підгорний, голова Синодального управління військового духовенства Владика Іоан, а також представники міжнародних, благодійних організацій та громадського сектору.

Обговорювали ветеранську політику на Черкащині.

«За результатами заходу ми повинні мати конкретні рішення конкретних проблем», — наголосила Ірина Верещук.

Присутні акцентували на ветеранській роботі у громадах. Зокрема, щодо реабілітації ветеранів, надання житла, а також їхнього навчання та працевлаштування. Для цього потрібен професійний соціальний супровід ветеранів. 

Також ішлося про покращення роботи ТЦК та СП у розрізі взаємодії з ветеранами та їхніми родинами, і, зокрема, із сім’ями загиблих захисників. Крім того, обговорили відкриття «Єдиних вікон» для ветеранів при ЦНАПах і професійне навчання фахівців із супроводу ветеранів та демобілізованих осіб. 

У центрі уваги також було питання створення ветеранських просторів — дієвих інструментів для сприяння реінтеграції ветеранів і допомоги їхнім сімʼям. У деяких громадах вони вже успішно функціонують. 

Особливу увагу учасники зосередили на темі героїзації ветеранів та вшанування пам’яті загиблих захисників, зокрема на рівні громад та в навчальних закладах. 

«Успішна реалізація ветеранської політики залежить від того, як ми з вами працюємо та будуємо ветеранську роботу в громадах. Щоденну системну роботу», — зазначила Віцепремʼєрка.