burger

«Приклад незламних українців» – як переселенець із Донеччини відкрив пральню-хімчистку в Черкасах

Опубліковано 16 Червня 2024 року, о 14:00

Десять років тому Віктор виїхав із Донецька до Слов’янська, а після початку повномасштабної війни перебрався до Черкас.

Незрячий з дитинства, він довгий час займався плаванням, став призером Паралімпійських ігор та заслуженим майстром спорту.

Після початку повномасштабного вторгнення та переїзду до Черкас Віктор звернувся до обласного центру зайнятості. Там йому порадили скористатися грантовою програмою підтримки «Власна справа» для внутрішньо переміщених осіб. Фахівці центру допомогли йому подати заявку, написати бізнес-план і пройти співбесіду.

У межах цієї програми Віктор отримав грантові кошти у розмірі майже 250 тисяч гривень.

Це дозволило йому зробити перші кроки до започаткування власної справи. Зокрема, придбати необхідне обладнання: пральні машини, сушки та парогенератор.

Через деякий час пральня-хімчистка розпочала повноцінну роботу. Вона отримала назву Happy Laundry.

Одна з працівниць пральні зізналася, що знайшла в цьому місці не лише роботу, а й приклад для наслідування. Вона була вражена біографією Віктора, яку прочитала у Вікіпедії, і зазначила, що працювати тут – це велике натхнення, оскільки чоловік є справжнім прикладом незламності українців.

Віктор розповідає, що поступово звикає до нової справи, а постійна підтримка дружини допомагає долати труднощі. Він має намір і надалі розвивати бізнес і створювати нові робочі місця.