burger

Найважливіше за тиждень 10 червня – 16 червня

Опубліковано 16 Червня 2024 року, о 18:00

Напрацьовано алгоритм дій для звільнення від оподаткування власників земельних ділянок, на яких розташовані фортифікаційні споруди.

В Україні створять реєстр земель, потенційно забруднених вибухонебезпечними предметами. Його запуск автоматизує і прискорить моніторинг і планування робіт із розмінування.

Українським школам за кордоном треба більше підручників. На спеціальній нараді під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук йшлося про виділення понад 6 тисяч підручників із резервного фонду для українських шкіл при громадських організаціях за кордоном.

На міжвідомчій нараді розглянули реалізацію проєктів Українського фонду соціальних інвестицій. Говорили про реконструкцію будинків для ВПО, ремонт амбулаторій, ремонтні роботи у закладах професійної освіти й інших об’єктах соціальної сфери.

У травні на гарячі лінії Мінреінтеграції надійшло понад 34 тисячі звернень.

Алгоритм надання статусу учасника бойових дій потребує вдосконалення. На нараді з питань ветеранської політики обговорили можливі кроки до пришвидшення цього процесу.

Кабмін схвалив законопроєкт щодо виходу України з Угоди, підписаної з рф, через порушення нею норм міжнародного гуманітарного права.

Віцепремʼєр-міністр Ірина Верещук перебувала з робочою поїздкою на Черкащині. Взяла участь у передачі квартир захисникам України, відвідала Центр по роботі з ВПО і провела діалоги із представниками громад на заході «Громади – ветеранам».