burger

У Києві проходить конференція «Грошова допомога внутрішньо переміщеним особам»

Опубліковано 17 Червня 2024 року, о 12:07

Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук взяла участь у заході й виступила з вітальною промовою.

Конференцію організувала Тимчасова спеціальна комісія ВРУ з питань захисту прав ВПО та постраждалих від агресії рф за підтримки USAID.

Метою заходу є об’єднання зусиль держави та міжнародних партнерів для мобілізації фінансової підтримки ВПО. За даними Міжнародної організації з міграції, наразі це їхня найнагальніша потреба.

Віцепрем’єрка подякувала організаторам та учасникам заходу за особисту мотивацію й вагомі внески у підтримку внутрішніх переселенців.

Вона відзначила надійну підтримку міжнародних партнерів та донорів. Зокрема USAID, WFP, IOM, UNHCR, UNICEF тощо. Завдяки цим організаціям з моменту повномасштабного вторгнення українці отримали 2 мільярди доларів США грошової допомоги. Половина цих коштів була спрямована на підтримку ВПО.

Грошова підтримка – це швидкий, простий та гнучкий інструмент гуманітарного реагування. Тому він дуже ефективний, акцентувала Ірина Верещук.

«Я знаю, що цьогоріч 625 мільйонів доларів передбачено саме на грошові виплати нашим людям вразливих категорій. Я дуже прошу продовжувати такі програми», – наголосила очільниця Мінреінтеграції.