burger

Олег Кужелєв взяв  участь у зустрічі з родинами зниклих безвісти та полонених захисників Маріуполя

Опубліковано 20 Червня 2024 року, о 15:49

Керівник Національного інформаційного бюро Олег Кужелєв взяв участь у зустрічі з рідними зниклих безвісти та полонених військовослужбовців, які обороняли Маріуполь. Захід відбувся в Офісі Омбудсмана.

На запитання родичів захисників відповідали представники державних органів. Зокрема, представники Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, МВС, СБУ, Міноборони, ГСУ НПУ,

МЗС, МКЧХ і представники ГО «Серце Азовсталі».

Обговорили питання, які звучали на закритих панелях під час Саміту миру і як Україна працює над залученням міжнародних партнерів до визволення з російського полону військових та повернення цивільних і дітей.

Низка питань від членів сімей воїнів стосувалась оцінки стану чоловіків та жінок, яких утримує рф.

Родинам захисників повідомили, що представникам МКЧХ вкрай рідко вдається потрапити до місць утримання, тому українська сторона пропрацьовує та реалізовує ініціативи щодо обмінів посилками й листами з обох боків.

Олег Кужелєв нагадав присутнім, що НІБ здійснює збір інформації щодо підтвердження перебування в полоні українців із різних джерел, а саме: безпосередньо підтвердження від МКЧХ, фото/відео з полону (допиту), свідчення звільнених, сповіщення від військових частин, листи з полону, передані через МКЧХ, для подальшого опрацювання та передачі інформації до Координаційного штабу.

Зокрема, цю інформацію можна повідомити Національному інформаційному бюро за коротким номером 16-48 (для дзвінків з-за кордону (044) 287-81-65) або через чат-боти у Telegram чи Viber. А також написавши на електронну пошту: [email protected], у месенджер на Facebook-сторінці або заповнивши онлайн-форму на сайті.