burger

Триває напрацювання алгоритму забезпечення гуманітарним скрапленим газом вразливих верств населення прифронтових територій Харківщини, Сумщини та Донеччини

Опубліковано 16 Липня 2024 року, о 18:58

Відповідне питання розглянули на міжвідомчій нараді під головуванням Віцепрем’єрки Ірини Верещук. Нарада відбувалась у форматі виїзного засідання у Запоріжжі.

Обговорили стан погодження із зацікавленими органами доопрацьованого експериментального проєкту щодо забезпечення скрапленим газом вразливих категорій населення прифронтових територій Харківщини, Сумщини та Донеччини.

Проєкт стосується лише скрапленого газу у балонах, який буде надаватися лише вразливим категоріям громадян на прифронтових територіях і тільки для проходження зимового періоду.

Відповідний проєкт курує Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук. Його розробку здійснює Міненергетики спільно з Мінреінтеграції й іншими зацікавленими міністерствами та відомствами.

Наразі акт перебуває на погодженні у Мін’юсті та НАЗК. Після отримання юридичного висновку документ буде направлено на розгляд Уряду.

Крім того, присутні обговорили технічні та безпекові аспекти реалізації проєкту. Зокрема, визначення місць зберігання скрапленого газу, безпечне наповнення газових балонів скрапленим газом та наявність техніки для їх доставки.

Також було розглянуто питання залучення до проєкту міжнародних партнерів у частині постачання обладнання, яке дасть змогу забезпечити операції зі скрапленим газом при реалізації експериментального проєкту.