burger

Відбулося засідання Регіонального офісу міжнародного співробітництва Харківської області

Опубліковано 17 Липня 2024 року, о 17:22

У ньому взяли участь Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук, начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, міський голова Харкова Ігор Терехов, Верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді, а також народні депутати, представники Офісу Президента, міжнародних організацій.

Темою було відновлення енергетики та стале проходження осінньо-зимового періоду 2024/2025 років.

Ірина Верещук подякувала УВКБ ООН та особисто Філіппо Гранді, британському уряду та всім міжнародним партнерам за підтримку України у найважчих точках, де точаться бої та постійно лунають тривоги. Усі вони сьогодні з Харківщиною та зі всією Україною.

Учасники засідання заслухали інформацію про стан енергетичної інфраструктури області, яка постраждала внаслідок російських обстрілів, і плани щодо її відновлення. А також — про підготовку до наступного опалювального сезону, заходи щодо децентралізації електропостачання та енергонезалежності об’єктів критичної інфраструктури у Харкові.

Крім того, у порядку денному засідання було питання щодо реалізації Програми Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) із підготовки до зимового періоду.

Зокрема, йшлося про підтримку відновлення систем тепло- й електропостачання у Харківській області. Представники низки міжнародних організацій висловилися щодо підтримки у фінансуванні та закупівлі необхідного енергетичного обладнання.

«Харківщина готується до зими, і нам дуже важливо, щоб міжнародна спільнота сконцентрувала свої зусилля на цьому регіоні. Бо там майже пів мільйона внутрішньо переміщених осіб. Бо там — лінія фронту. Прифронтові території та громади щодня витримують величезні навантаження. Але тримаються, живуть і борються. Тож ми зробимо все залежне від Уряду, щоб підтримати Харківщину у цей складний період. Буду дуже вдячна, якщо результатом нашої співпраці з міжнародними партнерами стануть конкретні кроки, які ми разом втілюватимемо в життя», — наголосила Віцепрем’єрка.