burger

Триває нормотворча робота з питань житла для ВПО

Опубліковано 30 Липня 2024 року, о 9:45

Під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук відбулася чергова нарада з питань житла для внутрішньо переміщених осіб.

Обговорили низку проєктів змін до підзаконних нормативно-правових актів.

Зокрема, розглянули стан підготовки проєкту постанови щодо дистанційного обстеження зруйнованого майна на ТОТ, територіях активних бойових дій, а також на територіях активних бойових дій, де функціонують державні електронні інформаційні ресурси. Наразі проєкт акта перебуває в Секретаріаті Кабміну та очікує на розгляд урядовим комітетом.

Також учасники розглянули необхідність внесення змін до Порядку надання компенсації за пошкоджене або знищене майно. Пропонується надати громадянам можливість повторного звернення щодо отримання компенсації за програмою «єВідновлення» у разі неможливості використання компенсації, отриманої за результатами першого звернення.

Обговорили питання щодо внесення змін до чек-листа із визначення розміру компенсації для відновлення пошкодженого об’єкта нерухомого майна, затвердженого постановою Кабінету Міністрів № 381 («єВідновлення»), стосовно перегляду середньої вартості ремонтних робіт.

Крім того, розглянули можливі зміни до порядку функціонування Реєстру пошкодженого та знищеного майна. Вони передбачають можливість подання заяви на отримання компенсації за знищене або пошкоджене майно без згоди співвласника.