burger

Херсонщину буде долучено до проєкту із забезпечення гуманітарним газом вразливого населення

Опубліковано 1 Серпня 2024 року, о 9:28

На спеціальних нарадах під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук продовжується обговорення експериментального проєкту із забезпечення скрапленим газом населення прифронтових територій.

Раніше йшлося про постачання скрапленого газу в балонах як гуманітарної допомоги вразливим категоріям населення, що проживає на прифронтових територіях Харківщини, Сумщини та Донеччини.

Під час чергової наради Віцепрем’єрка підтримала пропозицію Херсонської ОВА  включити і Херсонщину до зазначеного експериментального проєкту.

На цій нараді також обговорили стан погодження із зацікавленими органами доопрацьованого проєкту постанови й розглянули технічні аспекти реалізації проєкту.

В тому числі розглянули питання залучення міжнародних партнерів у частині постачання обладнання, яке дасть змогу забезпечити операції зі скрапленим газом при реалізації експериментального проєкту.

Нагадаємо, що експериментальний проєкт курує Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук. Його розробку здійснює Міненергетики спільно з Мінреінтеграції та іншими зацікавленими міністерствами й відомствами.

Наразі проєкт переданий до Секретаріату Кабінету Міністрів для подальшого розгляду Урядом.