burger

Працівники сфери культури та інформаційної сфери зможуть долучатися до кадрового резерву для роботи на ДОТ

Опубліковано 20 Серпня 2024 року, о 15:11

Сьогодні Уряд ухвалив постанову «Про затвердження Порядку створення резерву працівників сфери культури та інформаційної сфери для роботи на деокупованих територіях України». 

Проєкт акта розроблено на виконання доручення Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук за результатами наради з питань створення резерву працівників державних та правоохоронних органів для роботи на ДОТ. Також питання неодноразово розглядалося на засіданнях Координаційного штабу з питань ДОТ під головуванням Віцепрем’єрки.

Документ визначає:

– порядок формування кадрового резерву, обробки персональних даних осіб, які виявили бажання бути включеними до резерву;

– порядок забезпечення установ, організацій, підприємств сфери культури та інформаційної сфери, які відновили роботу на деокупованих територіях кваліфікованими кадрами.

Резерв буде формуватися в електронному вигляді шляхом внесення інформації про претендентів до інформаційно-комунікаційної системи «Резерв працівників сфери культури та інформаційної сфери для роботи на деокупованих територіях України».

Реалізація акта сприятиме:

– відновленню сфери культури та інформаційної сфери на ДОТ;

– оперативному забезпеченню кадрами установ, організацій, підприємств цієї сфери, які відновлюють свою роботу на ДОТ;

– працевлаштуванню працівників, які через воєнні дії втратили роботу;

– поверненню ВПО на деокуповані території та забезпеченню їх робочими місцями.

Мінреінтеграції висловлює вдячність команді МКІП, яка розробила проєкт цієї постанови, за плідну роботу, яка пришвидшить відновлення України.