burger

У Кропивницькому відбулося виїзне засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

Опубліковано 20 Серпня 2024 року, о 18:56

Захід пройшов 20 серпня під головуванням Президента України Володимира Зеленського.

На ньому були присутні керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, Перший віцепрем’єр-міністр Юлія Свириденко, Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук та інші представники Уряду.

Учасники обговорили готовність територіальних громад до проходження опалювального сезону. Також обговорювали забезпечення надійної роботи підприємств житлово-комунального господарства.

Особливу увагу зосередили на проєктах з альтернативної енергетики. Ці напрацювання мають на меті підвищити енергетичну незалежність громад та зменшити частку споживання традиційних енергоресурсів тощо.

У межах засідання обговорили й заходи, спрямовані на підтримку ВПО у приймаючих громадах. Зокрема, питання житла та працевлаштування переселенців.

«Ми працюємо над тим, аби переселенці повноцінно інтегрувалися у приймаючі громади. Для нас важливо, щоб люди відчули себе захищеними та впевненими у своєму майбутньому, мали можливість відновити своє життя в нових умовах», — зазначила Віцепрем’єрка.

Крім того, посадовиця наголосила на важливості інвентаризації державної та комунальної нерухомості в громадах для можливого використання обʼєктів для проживання ВПО.

«Наразі ми проводимо інвентаризацію всіх потенційно придатних приміщень для проживання внутрішніх переселенців. До цього процесу залучені органи державної влади та місцевого самоврядування. Вже до кінця року плануємо створити фонд такого житла. Це дасть можливість громадам оперативно забезпечувати тимчасовим житлом внутрішньо переміщених осіб», — зазначила Ірина Верещук.