burger

Уряд затвердив Протокол про внесення змін до договору з Польщею щодо надання пільгового кредиту для облаштування пунктів пропуску, прикордонної дорожньої інфраструктури та захисту українсько-польського кордону

Опубліковано 26 Вересня 2024 року, о 19:00

Сьогодні Уряд ухвалив постанову, якою затверджено Протокол між Урядами України та Республіки Польща. Ним передбачено внесення змін до Договору між Урядами цих країн про надання кредиту на умовах пов’язаної допомоги від 9 вересня 2015 року.

Протоколом врегульовуються такі питання:

• збільшення строку оплати контрактів із польськими підприємствами за рахунок кредиту Уряду Республіки Польща із 5 років до 8 років;

• можливість сторонами контрактів змінювати їхню вартість у разі зміни обсягів робіт або ринкових цін на товари.

Відповідний проєкт акта розроблений Міністерством фінансів України на виконання рішень нарад, які були організовані Мінреінтеграції спеціально для моніторингу стану виконання міжурядового договору 2015 року. Такі наради проводилися, починаючи з вересня 2022 року.

Затверджені постановою зміни до міжурядового договору нададуть можливість використати частину кредиту Уряду Республіки Польща для сплати контрактів, укладених у 2017–2018 роках, із відображенням використання кредиту як видатки спеціального фонду бюджетної програми за КПКВК 3111610 «Розбудова прикордонної дорожньої інфраструктури на українсько-польському кордоні» та за КПКВК 3506610 «Реалізація проекту з розбудови прикордонної дорожньої інфраструктури та облаштування пунктів пропуску».