burger

Найважливіше за тиждень 7 жовтня — 13 жовтня

Опубліковано 13 Жовтня 2024 року, о 17:00

Коордштаб з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану підтримав рішення про примусову евакуацію дітей з їхніми родинами із низки населених пунктів Сумщини. Йдеться про 497 дітей із 90 населених пунктів Сумського району й 11 населених пунктів Конотопського району. Евакуація здійснюється безоплатно. Контактні телефони для запису — за посиланням.

У межах програми єВідновлення українці можуть подати заяву на компенсацію за знищене війною житло через портал Дія. Заяву необхідно подати, щоб отримати житловий сертифікат на купівлю нової домівки або ж кошти на відбудову на власній земельній ділянці, якщо було зруйновано приватний будинок. З алгоритмом подання заяви можна ознайомитися тут.

Релоковані підприємства матимуть змогу пролонгувати кредити, отримані за програмою «Доступні кредити 5-7-9%», до 31 грудня 2026 року. Йдеться про підприємства, виробничі потужності яких були розміщені в зоні бойових дій або на тимчасово окупованих територіях. Відповідні зміни нещодавно ухвалив Уряд.

Верховна Рада ухвалила зміни до статті 9 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей». Ними врегульовується виплата грошового забезпечення сім’ям військових у разі їх потрапляння в полон чи зникнення безвісти. Докладніше про нововведення читайте у матеріалі.

З початку року держава компенсувала підприємцям 224 мільйони гривень за працевлаштування ВПО. Йдеться про понад 8 тисяч роботодавців, які взяли на роботу 11 300 внутрішніх переселенців. Про розміри компенсації та порядок її отримання можна дізнатися за посиланням.

Крім того, цьогоріч 77 мільйонів гривень було компенсовано роботодавцям за облаштування робочих місць для 1200 людей з інвалідністю. У межах урядової програми компенсації отримали підприємці з усіх регіонів України.