burger

Бомбардування, залякування людей та міни на пляжах – так живуть на ТОТ Запоріжжя

Опубліковано 18 Травня 2022 року, о 19:51

На сході Запорізької області наша армія активно стримує війська противника. І хоча основні бої наразі зосереджені на Луганському та Донецькому напрямках, окупанти не полишають спроб просунутися і в цьому регіоні. Свої безуспішні сухопутні атаки намагаються компенсувати ракетними ударами по цивільних об’єктах.

Станом на 18 травня

Запоріжжя

У зв’язку з цим невпинно збільшується кількість повністю зруйнованих або частково пошкоджених житлових будинків. Наразі таких в області майже 1,1 тис.

Через руйнування мереж, опор та обладнання без електроенергії перебувають понад 21,1 тис. абонентів у 68 населених пунктах. Минулої доби її подачу відновили 26 споживачам Кирилівки, що були знеструмлені напередодні. Також усунули аварію в Запоріжжі та відновили дві лінії напругою 35кВ у передмісті. Як уже повідомлялося, досі не можливо проводити такі роботи на Гуляйпільських, Василівських та Оріхівських мережах – там тривають активні бойові дії.

Ситуація із газопостачанням не менш напружена. Без блакитного палива наразі близько 70тис. абонентів у 88 населених пунктах. Відключені 48 міст і селищ Бердянського та Мелітопольського районів. Через бойові дії ремонтним бригадам дуже часто доводиться виїжджати на виклики. Щойно відремонтували розподільний газогін у Оріхові, як на черзі схожі аварії у Гуляйполі та Преображенці.

У Оріхові пошкодженими залишаються водопровідні мережі. Подачу води припинено до Гуляйполя, Степногірська та прилеглих селищ Пологівського й Василівського районів. У Пологах через відсутність електрики не працюють артезіанські свердловини.

Мешканці окупованого Мелітополя повідомляють, що більшість тамтешніх магазинів і підприємств не працюють. Мелітопольці у постійному стресі, на вулицях порожньо. Особливо важка ситуація у навколишніх селах. Виживають хто як може – без продуктів і гуманітарної допомоги.

Як і в інших нескорених регіонах, на Запоріжжі окупанти продовжують викрадати українських громадян. Станом на вечір минулого дня в заручниках у окупантів перебували декілька сотень наших людей.

Бердянці скаржаться, що за період окупації їхнє місто стало занедбаним. Морське узбережжя забруднене травою та водоростями. Бази відпочинку в Кирилівці, цьогоріч не працюватимуть. Наразі замість відпочивальників тут російські «Гради», а на узбережжі Азовського моря багато мін.

У публікації використана інформація з офіційної Фейсбук-сторінки Запорізької обласної державної адміністрації та офіційного Телеграм-каналу керівника військової адміністрації. Оскільки бойові дії на території області тривають, навести повну і точну статистику щодо ситуації на непідконтрольних територіях наразі неможливо.