burger

Безкоштовним евакопотягом з Херсона наразі скористалися 5,5 тисячі людей

Опубліковано 9 Грудня 2022 року, о 10:30

Про це в ефірі єдиного телемарафону новин повідомила Віцепрем’єр-міністр України Ірина Верещук. За її словами, евакуація відбувається динамічно, черги відсутні.

Посадовиця порадила жінкам з дітьми, маломобільним і людям з інвалідністю записуватися заздалегідь. Оскільки для них можуть знадобитися особливі умови транспортування, які потрібно передбачити.

«Загалом люди довго не очікують. Все залежить від того, наскільки складним є шлях до потяга. Якщо це маломобільні особи, які додатково потребують карети швидкої допомоги, то їм, напевне, доведеться трішки почекати. Але, як правило, все відбувається швидко», – уточнила віцепрем’єрка.

Вона також нагадала, що потяги курсують з Херсона, Миколаєва, Одеси та Кривого Рогу й запевнила, що Укрзалізниця надасть стільки вагонів, скільки буде потрібно.

«З кількістю людей, яких ми можемо перевезти безкоштовно, не виникає жодних питань. Головне – це інформація й обізнаність. І я вдячна всім, хто доносить людям всю необхідну інформацію. Місцева влада зі свого боку також має бути більш активною, щоб люди знали, що є безкоштовні можливості щодо транспортування», – резюмувала Ірина Верещук.

Нагадуємо, з питань евакуації можна звертатися на цілодобову гарячу лінію Мінреінтеграції: 15-48. Або ж скористатися чат-ботом.