burger

Як приймають внутрішніх переселенців на Хмельниччині – команда Мінреінтеграціі провела інспекцію

Опубліковано 9 Жовтня 2022 року, о 17:45

Команда Мінреінтеграції на чолі з Віцепрем’єркою Іриною Верещук під час робочої поїздки на Хмельниччину відвідала місце компактного проживання ВПО в дошкільному навчальному закладі «Червона шапочка».

Сьогодні туди з Куп’янського району Харківської області доправили 52 внутрішньо переміщені особи. У цьому дошкільному закладі люди перебуватимуть тимчасово, на зимовий період їх переселять до баз відпочинку.

Урядовці проінспектували умови, які пропонуються переселенцям щойно по приїзду, та поспілкувалися з людьми.

Прихисток, харчі, засоби гігієни, одяг, взуття – все це необхідне для сімей ВПО. А головне – люди потребують захисту, уваги та турботи. І сьогодні харків’яни їх отримали у повній мірі – як від адміністрації закладу, який їх прихистив, так і від представників влади та благодійників.

Хмельниччина приймає переселенців з перших днів війни. Допомагають владі у цьому благодійні фонди та гуманітарні організації. Зокрема, сьогодні долучилися ЮНІСЕФ та БФ «Карітас».

Віцепрем’єрка Ірина Верещук подякувала місцевій владі, громадам Хмельниччини та благодійникам за їх відповідальну роботу на гуманітарному напрямку та підтримку переселенців.

Вона нагадала, що найближчим часом в місця компактного проживання ВПО на Хмельниччину привезуть теплий зимовий та осінній одяг для дітей у межах спільного проєкту Мінреінтеграціі та ЮНІСЕФ.

Комплекти теплого одягу для дітей можуть отримати усі сім’ї ВПО в Україні. Достатньо подати заявку на гарячу лінію Мінреінтеграції: 15-48. Або до офісу Уповноваженого з питань ВПО за номером: +38 (066) 813-62-39.