burger

«Не дозволимо нас шантажувати викраденням цивільних людей! Боротимемось за кожного»,– Ірина Верещук

Опубліковано 19 Березня 2022 року, о 19:23

Віцепрем’єр-міністр України Ірина Верещук в ефірі каналу “Настоящее аремя” розповіла про процес обміну полоненими.

Це складна процедура, яка може частково відбуватися на регіональному рівні, уточнила Ірина Верещук. Якщо є доцільність.

Отже ті, хто потрапляють до рук російських окупантів, мають знати: ми боротимемося за кожну нашу людину, підкреслила Ірина Верещук.

«Якщо говорити про обмін на центральному рівні, то зараз створюється обмінний фонд, – повідомила Ірина Верещук. – Проводиться реєстрація та ідентифікація таких людей, адже наявні списки можуть не відповідати реальності. Вивчаються всі дані, в тому числі інформація про те, де знаходяться люди, як їх утримують. Цей процес лише розпочинається».

За її словами, від російської сторони жодних звернень на обмін поки що не надходило. Є інформація про те, що представники окупанта взагалі не зацікавлені в обміні своїх полонених.

“Можливо не хочуть визнавати того, що у нас в полоні знаходяться їхні льотчики, які бомбили Алеппо і Харків. Можливо хочуть уникнути розголосу. Їхню логіку зрозуміти важко, але такою є правда. В будь-якому випадку ми не дозволимо нас шантажувати викраденнями наших цивільних людей і вимогами провести їх обмін на російських військових. Таким діям буде надана міжнародна правова оцінка»,- запевнила Віцепрем’єр-міністр.