burger

2023 senesi akimiyetniñ prioritetleri arasında DAKniñ aş alınması olacaq

Опубліковано 22 February 2023 року, о 10:27

Про це Віцепрем’єр-міністр України Ірина Верещук повідомила під час прямого включення на єдиному телемарафоні новин.

Вона пояснила, що у більшості областей, які прийняли внутрішньо переміщених осіб, чітко прослідковується однакова тенденція. Переселенці, які вже мають роботу, намагаються переїжджати з місць компактного проживання до індивідуального орендованого житла, краще інтегруються в місцеві громади.

«На Рівненщині, яку ми з командою нещодавно відвідували, я почула дуже правильну, як на мене, приказку: «Зайняті руки ніколи не опустяться». Це говорять люди, які щиро прагнуть інтегруватися. Вони розуміють, що їхнє життя ніхто краще за них не влаштує. Тому шукають роботу й досягають поставлених цілей», – сказала посадовиця.

За її словами, без щирого бажання самих людей цього не станеться. А якщо є бажання, то й влада завжди готова допомогти. Віцепрем’єрка порадила переселенцям сміливіше використовувати можливості урядового проєкту єРобота, звертатися до центрів зайнятості та не боятися перекваліфікації.

«До прикладу, на Рівненщині тисячі людей працездатного віку. Лише невелика їх частка працевлаштувалися через центри зайнятості. Про що це свідчить? Напевне про наявність спроможностей і недостатність комунікації. Переселенцям потрібно пропонувати не лише варіанти роботи, а й можливість пройти перекваліфікацію», – резюмувала Ірина Верещук.