burger

Допомога постраждалим від вибухонебезпечних предметів стане ключовим завданням Координаційних груп з протимінної діяльності на Донеччині

Опубліковано 27 Січня 2022 року, о 12:00

Координаційні групи з протимінної діяльності у Слов’янській та Краматорській міських територіальних громадах на засіданнях 26 січня окреслили план заходів на 2022 рік. Одним з ключових пріоритетів визначена підтримка громадян, постраждалих від мін та інших вибухонебезпечних предметів.

У нарадах взяли участь представники Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Національної поліції, Державної служби з надзвичайних ситуацій, територіальної оборони, а також очільники підрозділів освіти, охорони здоров’я, соціального захисту та цивільного захисту міських рад Краматорська і Слов’янська.

Зокрема, на засіданнях обговорювалося питання надання статусу постраждалого від вибухонебезпечних предметів. Допомога таким громадянам включатиме не лише надання медичних та реабілітаційних послуг, але й створення соціальних та економічних умов, за яких постраждалі зможуть комфортно почуватися в суспільстві.

Крім того, Мінреінтеграції домовилося із місцевою владою Краматорська та Слов’янська координувати дії щодо підвищення рівня обізнаності громадян про небезпеку від мін та інших вибухонебезпечних предметів, а також щодо навчання правил поведінки у разі їх виявлення. Відповідні кваліфіковані консультації громадянам можуть надавати фахівці служби цивільного захисту, керівники старостинських округів та педагоги закладів освіти. Окрім того, погоджено наповнення консультаційних пунктів та інформаційних куточків тематичними наочно-інформаційними матеріалами з мінної безпеки.

Минулого тижня установчі засідання Координаційних груп з протимінної діяльності відбулися у трьох громадах Донеччини: Очеретинській, Криворізькій та Черкаській.

Нагадаємо, перша Координаційна група з питань протимінної діяльності була створена у Вугледарській територіальній громаді Донецької області у липні 2021 року. Згодом на Донеччині Координаційну групу створили у Волноваській територіальній громаді. Крім того, на Луганщині групи функціонують також у Лисичанській, Гірській та Попаснянській територіальних громадах.

У планах Мінреінтеграції найближчим часом створити Координаційні групи з питань протимінної діяльності в усіх громадах Донецької та Луганської областей.