burger

На звільнених територіях та в українських містах облаштують пункти обігріву

Опубліковано 26 Жовтня 2022 року, о 17:15

На час осінньо-зимового періоду на звільнених від окупантів територіях, а також в українських містах облаштують пункти обігріву. Наразі спеціалісти оперативних штабів обласних військових адміністрацій визначають точні локації, для яких такі пункти будуть життєво необхідні.

Загалом у деокуповані регіони ДСНС готова обладнати 400 стаціонарних і 100 мобільних пунктів обігріву. В них можна буде зігрітися, підзарядити телефони та поїсти.

Стаціонарні пункти обігріву розгорнуться у приміщеннях, які мають придатні для цього умови. Це можуть бути адмінбудівлі, навчальні заклади, заклади культури тощо.

Крім того, існує домовленість Державної служби з надзвичайних ситуацій з Єврокомісаром про надання тисячі мобільних пунктів обігріву, оснащених генераторами. Вони відправляться у небезпечні, прифронтові та щойно звільнені регіони за заявками від ОВА.

Готує точки обігріву й Укрзалізниця – їх облаштують у приміщеннях понад 30 залізничних вокзалів в обласних і районних центрах, які приймають внутрішніх переселенців. Там громадяни також зможуть отримати чай, каву, зігрітися.

Приміщення будуть енергонезалежними й оснащеними генераторами від Товариства Червоного Хреста України. Зокрема, це вокзали у Запоріжжі (2), Вінниці, Хмельницькому, Кам’янці-Подільському, Бердичеві, Рівному, Кривому Розі (2), Ковелі, Коломиї, Мукачеві, Трускавці, Моршині, Жмеринці, Івано-Франківську, Чернівцях, Чопі, Ужгороді, Житомирі, Миронівці, Чернігові, Тростянці, Сумах, Харкові, Одесі, Черкасах, Кропивницькому, Бердичеві, Тернополі, Львові (2) та на станціях «Тараса Шевченка» й «Дарниця».

Перелік і точні місця розташування пунктів обігріву на щойно звільнених територіях найближчими днями з’являться на регіональних сайтах ДСНС.

Очікується, що ця зима буде складною, тож вкотре закликаємо жителів ДОТ не зволікати й евакуюватися до більш безпечних регіонів.

Нагадуємо, з питань евакуації слід звертатися на гарячу лінію Мінреінтеграції: 15-48 або ж писати через WhatsApp/Telegram/Viber за телефоном: +38 (096) 078-84-33. Це гаряча лінія для дзвінків з-за кордону й з ТОТ.